4wellness din guide till en bättre hälsa nu och i framtiden.

Många människor söker en väg till en bättre hälsa och ett rikare liv. Ofta kan det vara svårt att veta vilken metod man skall använda sig av för att komma rätt i den så kallade hälsodjungeln. Det som fungerar bra för person fungerar inte alltid bra för en annan person. Därför är det ofta avgörande för ett bra resultat att rekommendationerna blir så individanpassade som möjligt. Genom att använda sig av en hårmineralanalys eller DNA-analys ökar möjligheterna att hitta rätt. I kombination med näringsterapi blir analyserna ett effektivt verktyg för att optimera människors hälsa. Framtidens hälsovård nu!
4wellness samarbetar med ett team av hälsoexperter på Kiropraktik & Hälsomottagningen i Halmstad. 4wellness har varit en del av mottagningen sedan 1993.  www.kohm.se
Varmt välkommen att boka tid för behandling eller konsultation.

Näringsterapi

Inom näringsterapin använder man individuella rekommendationer angående kosthållning och anpassat tillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra kosttillskott för att förbättra hälsan och höja livskvaliteten.
Man vill främja hälsan och kroppens självläkande förmåga genom att ge näringsämnen som kan förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Det finns idag över 20 000 vetenskapliga studier som bekräftar de kraftfulla effekter som vitaminer, mineraler, aminosyror och andra kosttillskott kan ha på kroppen och det mentala tillståndet.
Med en allt sämre miljö, näringsfattiga jordar och felaktiga kostvanor har vår generation mer än många andra tidigare i västvärlden, stort behov av all form av näringsförstärkning.
Många så kallade "välfärdssjukdomar" som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi och reumatism kan vara följder av en felaktig livsstil och inadekvat näringsintag.
En näringsterapeut kan ta fram ett individuellt behandlingsprogram för att fylla på näringsdepåer och optimera varje persons genetiska potential.

Hårmineralanalys

Genom en hårmineralanalys får du svar på hur just din närings- och mineralbalans ser ut i kroppen. Du behöver inte känna dig dålig för att ha nytta av analysen. Många använder testresultatet för att förebygga eventuell ohälsa eller för att finjustera sitt kost- och näringsintag.
– Har man svårt att bli förälder är det ett bra verktyg för att upptäcka mineral- och näringsobalanser i kroppen. En kropp i balans ger bättre förutsättningar för att bli gravid och få ett friskt barn. 
Att göra en håralanalys är inget nytt. Metoden har utförts i USA sedan tidigt 90-tal och nu börjar allt fler få upp ögonen för den även i Sverige.
– Fördelen med en hårmineralanalys är att den visar näringsstatusen i kroppen från åtta veckor och längre tillbaka i tiden. Ett blodprov visar endast näringsstatus från den sekund provet tas och ett urinprov mäter endast vilka och hur mycket mineral som utsöndras vid provtillfället. Läs mer här       

Massage

Klasssisk massage är en svensk behandlingsform som är känd och väletablerad världen över. Den klassiska massagen är handfast, djupgående och fungerar både läkande, förebyggande och lugnande.
Massage har en mängd positiva effekter för hälsan.
 -gör spända muskler mjuka och elastiska
-stärker immunförsvaret
-ökar blod och lymfcirkulationen
-motverkar spänningar vid smärttillstånd
-ger ökad kroppskännedom
-ökar koncentrationsförmågan
-är blodtryckssänkande
-har lugnande effekt på nervsystemet och andningen
-ökar det allmänna välbefinnandet
Massagen som utförs är professionell, kraftfull och djupgående. 

DNA analys

Genetiska tester och DNA är inte längre bara till för specialister. Nu kan alla använda sig av forskningens framsteg. Genom att lära känna din DNA-profil och de förutsättningar du ärvt kan du ta en aktiv roll i din hälsa och påverka framtida riskfaktorer. Förutom mer kunskap om dina gener får du en personlig vägledning och en skräddarsydd kost och kosttillskotts plan. 4wellness kliniskt beprövade tester är den säkraste vägen till ett friskare liv utifrån just din genetiska kod. Läs mer här

Kosttillskott

Om du är osäker på vilket eller vilka kosttillskott just du behöver är det bra att få en konsultation och en skräddarsydd rekommendation av din näringsterapeut. En näringsterapeut kan utifrån anamnes, DNA- analys, kinesiologi tester eller en hårmineralanalys ge kvalificerade kosttillsskotts rekommendationer som därmed blir skräddarsydda just för dig.
För att optimera träningsresultat och idrottsprestationer är det också viktigt med högkvalitativa kosttillskott. Tillskott av protein med ett högt biologiskt värde kan avsevärt förbättra muskeltillväxten vid styrketräning. Kreatin är också ett effektivt sätt att öka prestationsförmågan vid träning. Proteintillskott kan också användas som mellanmål eller till smothies med frukt och bär

Personlig träning

Den individuella kost- och träningsrådgivningen riktar sig till alla tänkbara målgrupper och individer, oavsett om du vill gå upp eller ner i vikt, optimera ditt träningsätt för maximalt resultat inom din idrott eller bara leva ett mer hälsomedvetet liv så har du kommit rätt. Du får en individuell rådgivning och plan utifrån dina egna personliga önskemål och fysiska behov. För att se den genetiska potentialen för olika typer av träning samtdet individuella behovet av vila och återhämtning är det till stor hjälp att göra en DNA analys. Analysen DNA sport ger dig svar på hur du som unik individ ska lägga upp din träning.
Personlig träning med individuellt utarbetade program görs i samarbete med Gladius Gym i Halmstad.